2016. január 6-án első alkalommal adta át a National Geographic szerkesztősége az 1%-os előfizetői támogatást. A NG-ben korábban bemutatott tíz olyan magyar személyiségre lehetetett szavazni, akik a tudásért, kalandért, speciális munkáért fizikai és szellemi értelemben is készek vállalni a kockázatot.

A 2015-ös jelöltek közül a magazin előfizetési díjának 1%-át az olvasói szavazatok alapján Lehóczki László, a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoportért Közalapítvány vezetője vehette át. Az alapítvány tevékenysége immár 20 éve ismert itthon és külföldön, a rendőrséggel, a mentőkkel és a tűzoltósággal együttműködve eltűnt gyerekeket és felnőtteket keresnek. A csapat tagjai szolgálatukat önkéntes alapon, saját felszereléssel végzik, így az 1 173 098 forint nagy segítség lesz a speciális munka még hatékonyabb elvégzéséhez.
“Nagyon jókor jött ez a támogatás, most a régi felszerelések egy részét le tudjuk cserélni, hogy még gyorsabban tudjunk életet menteni.” – mondta az alapítvány vezetője, megköszönve a szavazatokat.

A magazin idén is kiválasztotta azt a 10 jelöltet, akik közül a legtöbb olvasói szavazatot gyűjtő ismét meg fogja kapni az 1%-os előfizetői támogatást. A szavazásról és a jelöltekről részletes információk ide kattintva érhetőek el.



Címkék: