Belépés

Szenvedély és szakértelem! – ez a havonta megjelenő autóMAGAZIN autós szakfolyóirat jelmondata, és ennek rendeljük alá különszámainkat is. Az autók iránt általánosságban érdeklődők számára jelentetjük meg minden ősszel az Autókatalógust, amely az egyetlen magyar nyelvű, ilyen jellegű kiadványa. A csaknem 300 oldalas különszámban nem kevesebb, mint 3000 modellről tudhat meg mindent: a történetét, milyen kategóriába tartozik, milyen motorok kaphatóak hozzá, milyenek a menetteljesítményei, és – ma nagyon fontos – mekkora a fogyasztása.

Inkább az autórajongókat szólítja meg SuperCars című különszámunk, amelyben – mint talán a címből is kikövetkeztethető – nagyteljesítményű autókról olvashatnak pulzusszám növelő, lélegzetelállító beszámolókat – szakszerű mérési adatokkal alátámasztva. Az autóMAGAZIN sportautós témájú írásaiból összeállított kiadvány lapjairól kiderül, a Ferrari a jobb-e, vagy a Porsche, vagy, hogy melyik a leggyorsabb kupé.

Ismét a szakértelemé az elsőbbség harmadik különszámunknál, a Használt autók katalógusánál, amellyel a használt autó vásárlása előtt állóknak kívánunk segíteni. Kiadványunkban az autótípusok rövid fejlődéstörténete mellett összefoglaló olvasható a tapasztalatokról. Megismerhetők a legjellemzőbb meghibásodások, így az is melyek közülük a legmegbízhatóbbak és melyek a legkevésbé azok. Hasznos olvasmány!

Szenvedély és szakértelem egyszerre lép színre az autóMAGAZIN negyedik különszámában. A minden év végén megjelenő Crossline című kiadvány fő témája minden, ami összkerékhajtású, kezdve a négykerékhajtású sportautóktól egészen a 4x4-es terepjárókig – természetesen nem feledkezve el az olyan fontos átmeneti típusokról sem, mint a szabadidőautók vagy a crossoverek. A teszteket és összehasonlító teszteket műszaki írások egészítik ki, hogy a Crossline olvasói számára ne maradhasson titok a 4x4-es technika egyetlen részlete sem.


Már Magyarországon is egyre több alternatív hajtású autó közlekedik, velük foglalkozik az Autómagazin legfiatalabb különszáma, az E-autó. A 64 oldalas kiadvány részletesen ismerteti a hibrid, a konnektorról tölthető hibrid és az elektromos autók felépítését, részletesen taglalja a köztük fellelhető különbségeket, de ennél messzebbre is megy: próbákat, teszteket közöl róluk, tisztázva az egyes megoldások gyakorlati előnyeit és hátrányait. E mellett kitér természetesen a leglényegesebb, az anyagi kérdésekre is, vagyis arra, mikor és kinek térülhet meg egy alternatív hajtású autó szerezése.

 Gajdán Miklós
vezetőszerkesztő