24.hu logó 2018

A magyar hírportálok között elsőként a 24.hu érte el a 400 ezres rajongói tábort a Facebookon.

Amikor e sorokat írjuk, a dinamikus növekedésnek köszönhetően már 402 ezerhez közelít a 24.hu Facebook oldalának lájkolói száma, pedig nem is olyan régen, egészen pontosanhétfőn lépte át – a magyarországi hírportálok közül elsőként – a 400 ezres rajongói számot.

A nagy magyar hírsite-okat tekintve a hvg.hu-nak 395 ezer, az Indexnek 332 ezer,  az Origo-nak pedig 310 ezer Facebook-rajongója van jelenleg, vagyis egyedül a hvg.hu van valamelyest a 24.hu nyomában.

A 400 ezres véghajrában többek között Kálnoki Kis Attila Hosszú Katinkáról és férjéről szóló cikke lökte meg a 24.hu közösségi lájkszámát, de nagy érdeklődést váltott ki, és ezzel további rajongókat hozott a Golden Globe-ról szóló élőzés is.

“A 24.hu-nál nagyon komolyan vesszük a Facebookot. Lehetőségként, nem pedig veszélyforrásként tekintünk rá. Az, hogy minden magyar hírsite-ot lekörözve ilyen jelentős eredményt tudunk elérni, egyrészt a kiváló 24.hu-s tartalmainknak, másodsorban a modern hírszerkesztésnek, harmadrészt a tudatos Facebook-kezelésnek köszönhető. Folyamatosan figyeljük a social trendeket, a virális témákat, az olvasók reakcióit”

– nyilatkozta Kustánczi Norbert, a 24.hu főszerkesztője a fontos mérföldkő elérése kapcsán.

És hogy mikor lesz meg az egymillió lájk? A főszerkesztő szerint, ha figyelembe vesszük az amerikai hírsite-ok forgalmiforrás-változásait, akkor belátható időn belül.

A legutóbbi mérföldkövet, a 350 ezres lájkszámot egyébként tavaly június 24-én érte el a 24.hu (akkor még Hír24 néven) a Facebookon.



Címkék: