„Mi azért vagyunk itt, hogy kövessük, mi történik a gazdaságban és határterületein, és ezt olyan cikkekben mutassuk be, amelyeket bárki el tud olvasni. Vállalatokról, makrogazdaságról, gazdaságpolitikáról és pénzpiacokról lesz szó többek között, és helyt adunk egymással teljesen ellentétes nézőpontoknak is” – írja egyebek mellett Kasnyik Márton főszerkesztői beköszöntőjében a G7 gazdasági portálon.

Az új lap a 24.hu partnere, így cikkeik egy részét portálunkon is elérhetik majd az olvasók. A 444.hu-tól érkező főszerkesztő mellett a G7 munkatársa a Magyar Nemzettől átigazolt Jandó Zoltán, a HVG-től átjött Torontáli Zoltán, az exportfoliós Rigó Anita és a korábban a Direkt36-ot erősítő Fabók Bálint. A portált működtető nonprofit vállalatot az Indextől elszerződő Szentkirályi Balázs irányítja.

Kasnyik cikkében ír arról is, miért fontos, hogy újra legyenek viták idehaza:

“Magyarországon ráadásul az utóbbi években páros lábbal ugrott rá a politikai hatalom az újságokra, így egyre kisebb tér jut a média őszinte és független részének. Ezzel párhuzamosan az értelmes vita is megszűnt. Ez különösen veszélyes. Ha az államapparátus nyilvános vitában tesztelt elképzelések nélkül, alulról elszámoltathatatlanul dönt a politikáról, az senkinek nem lesz jó. Ugyanez igaz a vállalatok vagy az egyén szintjén: kevés információból nem születnek jó döntések. Mi szeretnénk vitákat látni, és az egyetlen kritériumunk az, hogy a gondolatmenet racionális érvekből épüljön fel. Függetlenek vagyunk, de nem értéksemlegesek, és az egyik leginkább meghatározó értéknek az előítéletektől mentes, átlátható vitát tartjuk.”

A portál első nagyobb cikke itt olvasható, és arról szól, hogy nem sokkal azután, hogy az állam hatmilliárd forintért megvette a polgári gumiégető erőműt, az rejtélyesen leégett.



Címkék: