A Forbes idei 50-es listáján Mészáros Kinga és Vékási Andrea is előkelő helyen szerepel

A Forbes magazin idén is elkészítette a Legbefolyásosabb magyar nők 50 fős listáját. A negyedik alkalommal összeállított illusztris seregszemlén olyan női vezetők kaptak helyet, akik az üzleti életben vagy a közélet, kultúra és média területén végeznek kiemelkedő munkát. A Central Médiacsoport két felsővezetője is a médiaszemélyiségek toplista élén végzett: Mészáros Kinga, a médiavállalat stratégiai vezérigazgató-helyettese a negyedik, Vékási Andrea Nők Lapja főszerkesztő, és üzletág-igazgató pedig a hatodik legbefolyásosabb nő címét nyerte el.

A világhírű üzleti magazin áprilisi lapszámában jelentette meg negyedik alkalommal összeállított, az 50 legbefolyásosabb magyar nőt felvonultató listáját. A szerkesztőség a lajstrom felállításánál többek között figyelembe vette, hogy az adott vezető mekkora büdzséért és alkalmazotti létszámért felel, milyen értéket képvisel a szakértelme a piacon, illetve fontos szempont volt a jelölt az utóbbi egy évben elért eredményeinek vizsgálata: egyéni karrierjének és az általa képviselt vállalat fejlődésének változásai.

A további szakmai szempontok vizsgálatának eredményeképpen a Central Médiacsoport két felsővezetője is a média képviselőinek előkelő helyezéseit foglalhatja el: a 2017 novemberétől stratégiai vezérigazgató-helyettesi pozíciót betöltő Mészáros Kinga a negyedik, az 1949 óta piacvezető női magazin, a Nők Lapja főszerkesztői feladatait is ellátó megbízott üzletág-igazgató, Vékási Andrea pedig a hatodik helyezéssel büszkélkedhet.

A Forbes teljes cikke a témában itt olvasható.Címkék: