A Best Cars olvasói szavazás történetében először ünnepélyes keretek között adták át a Central Médiacsoport székházában a márkák képviselőinek az első három helyezést elért típusnak járó díjat. A tíz országban zajló a az olvasók kedvenc autóit kereső szavazás során vizsgálják az autóvásárlási és – használati szokásokat is. Magyarország két legolvasottabb autós apja, a Vezess és az Autó Magazin által szervezett hazai közvéleménykutatás nyerteseit 11 kategóriában díjazták.

A Best Cars díj idén ünnepli 44 éves fennállását, kilenc európai országon kívül Kínában is lehet szavazni a jelöltekre. Idén először Magyarországon is rendeztek díjátadó eseményt a szavazás nyertes márkáinak, a szervezők nem titkolt vágya ugyanis az, hogy ezzel új hagyományt teremtsenek.

„A Vezess kutatásai szerint a magyar olvasók körében az ideális autó megfizethető és megbízható. A választásnál és vásárlásnál a legfontosabb szerepet a fogyasztás és a márka játssza, sajnos a környezetvédelmi szempontok nem hozzák lázba a vásárlókat” – árulta el Szigeti Péter, a Central Médiacsoport férfi portfóliójának vezetője a díjátadóhoz kapcsoló előadásában.Címkék: