2019 a magyar emberek jóságáról szólt. Ez az az év, amikor az itt élők kétszer 700 millió forintot gyűjtöttek két kisgyerek gyógyulására. Fantasztikus dolog, és az adományozásnak ezzel nincs vége! Az összefogásban létrejött közösségek azóta is működnek – újabb és újabb kicsiket segítve.

A gyerekeket látjuk a legkiszolgáltatottabbaknak, ezért rájuk gyakrabban és könnyebben áldozunk, ha bajban vannak, ami nagyon fontos érték. Ám nem csak nekik fontos az együttérzésünk. Vannak, akik szinte második gyerekkorukat élik, idősen, hetven, nyolcvan év felett. Szerencsés esetben vannak mellettük családtagok, akik törődnek velük. Sokan közülük azonban egyedül élnek, kevés pénzből gazdálkodnak, romló állapotuk miatt intézményben látják el őket. Vannak köztük, akik éppoly elesettek, mint egy beteg kisgyerek. Hiszen szeretetre, törődésre mindannyiunknak szükségünk van, legyünk akárhány évesek is.

Az nlc ezért ebben az évben nem gyerekeknek, óvodáknak vagy nehéz helyzetű családoknak gyűjt, mint a korábbiakban. Ezúttal ahhoz kérjük a segítségeteket, hogy megszépíthessük azok ünnepét, akik idősen talán kevesebb figyelmet kapnak. Higgyétek el, az ajándéknak ők is úgy örülnek majd, akár a gyerekek!

Idén olyan cipősdobozokat várunk tőletek, amiket a csepeli Olajág Idősek Otthona lakóinak szóló meglepetésekkel raktok tele. Mi pedig vállaljuk, hogy kis ünnepség és vendéglátás keretében átadjuk nekik – természetesen megörökítve nektek a mosolyukat.

Mi legyen a dobozban?!

Az Otthon vezetőségével egyeztetve főként az alábbi ajándékokra volna szükség:
üdítő (nem csavaros, hanem kulacsos kupakkal), kulacs, édesség (minden, ami puha és eláll – a puszedlitől a piskótatalléron át a zselés szaloncukorig), csokoládészirup, lekvár (a gyógyszerek könnyebb bevételéhez), kispárna (alváshoz és öleléshez), gumírozás nélküli zokni



Címkék: