Gajdán Miklós

Autómagazin vezetőszerkesztő

Szenvedély és szakértelem! – ez a havonta megjelenő autóMAGAZIN autós szakfolyóirat jelmondata, és ennek rendeljük alá különszámainkat is. Az autók iránt általánosságban érdeklődők számára jelentetjük meg minden ősszel az Autókatalógust, amely az egyetlen magyar nyelvű, ilyen jellegű kiadvány. A csaknem 300 oldalas különszámban nem kevesebb, mint 3000 modellről tudhat meg mindent: a történetét, milyen kategóriába tartozik, milyen motorok kaphatóak hozzá, milyenek a menetteljesítményei, és – ma nagyon fontos – mekkora a fogyasztása.

Inkább az autórajongókat szólítja meg SuperCars című különszámunk, amelyben – mint talán a címből is kikövetkeztethető – nagy teljesítményű autókról olvashatnak pulzusszámnövelő, lélegzetelállító beszámolókat, szakszerű mérési adatokkal alátámasztva. Az autóMAGAZIN sportautós témájú írásaiból összeállított kiadvány lapjairól kiderül, a Ferrari a jobb-e, vagy a Porsche, vagy, hogy melyik a leggyorsabb kupé.

Ismét a szakértelemé az elsőbbség harmadik különszámunknál, a Használt autók katalógusánál, amellyel a használt autó vásárlása előtt állóknak kívánunk segíteni. Kiadványunkban az autótípusok rövid fejlődéstörténete mellett összefoglaló olvasható a tapasztalatokról. Megismerhetők a legjellemzőbb meghibásodások, így az is, melyek közülük a legmegbízhatóbbak, és melyek a legkevésbé azok. Hasznos olvasmány!

Szenvedély és szakértelem egyszerre lép színre az autóMAGAZIN negyedik különszámában. A minden év végén megjelenő Crossline című kiadvány fő témája minden, ami összkerékhajtású, kezdve a négykerékhajtású sportautóktól egészen a 4x4-es terepjárókig – természetesen nem feledkezve el az olyan fontos átmeneti típusokról sem, mint a szabadidőautók vagy a crossoverek. A teszteket és az összehasonlító teszteket műszaki írások egészítik ki, hogy a Crossline olvasói számára ne maradhasson titok a 4x4-es technika egyetlen részlete sem.

Már Magyarországon is egyre több alternatív hajtású autó közlekedik, velük foglalkozik az Autómagazin legfiatalabb különszáma, az E-autó. A 64 oldalas kiadvány részletesen ismerteti a hibrid-, a konnektorról tölthető hibrid- és az elektromos autók felépítését, részletesen taglalja a köztük fellelhető különbségeket, de ennél messzebbre is megy: próbákat, teszteket közöl róluk, tisztázva az egyes megoldások gyakorlati előnyeit és hátrányait. Emellett kitér természetesen a leglényegesebbre, az anyagi kérdésekre is, vagyis arra, mikor és kinek térülhet meg egy alternatív hajtású autó beszerzése.Címkék: