Túlélnek-e a párkapcsolatok? Túlélhetnek-e a túl erős nők? Modern gyereknek modern mesét? Létezik-e teljesen hulladékmentes élet? Ilyen és ehhez hasonló témákkal készül az nlc az idei Margó Irodalmi Fesztiválra 2019. október 12-én a Várkert Bazárban.

André Aciman, Elisabeth Asbrink, Emily M. Danforth, Sissel-Jo Gazan, Kim Leine és Jón Kalman Stefansson is eljön az irodalom őszi ünnepére idén. Új könyvét mutatja be  Barnás Ferenc, Bartis Attila, Bödőcs Tibor, Darvasi László, Gárdos Péter, Karafiáth Orsolya, Nádas Péter, Szécsi Noémi és Tóth Krisztina a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron a Várkert Bazárban, amelyet Lovasi András zár majd.

De még „valaki” jelen lesz: az nlc fél napos programot szervez előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel. Merthogy az irodalom csak részben szól az írásról, legalább annyira a gondolkodásról. Párkapcsolat, gyereknevelés, a Föld jövője és saját jövőnk: kulcskérdések minden gondolkodó ember – írók, olvasók és persze nlc-olvasók – számára. A két teremben zajló programokat ezért ezen témakörök köré szerveztük. Mert hiába szeretünk, ha nem tudjuk, hogyan kell jól szeretni. Hiába szeretjük a párunkat, a gyerekeinket, ha nem igazán értjük őket. Hiába szeretjük és értjük is őket, ha nem tudunk egy nyugodt jövőt ígérni nekik. És mindez mivégre, ha a Föld túlélését csak 2050-ig szavatolják nekünk?

2019. október 10 és 13. között még mindannyian újratervezhetjük magunkat, a mindennapjainkat, az életmódunkat. Kiss Dániel képbe hoz minket: végül is mennyi időnk van erre, kell-e szoronganunk a földi klíma miatt. Orvos-Tóth Noémi rávilágít, mi mindent adunk át a gyerekeinknek. Nemes Orsolya arról beszél, van-e értelme generációkban gondolkodni. Szó lesz még modern mesékről, az ADHD jelenségéről, átalakuló nemi szerepekről, hulladékmentességről és erős nőkről, akik megváltoztatták a világot.

Találkozzunk a Margón!