A Cosmopolitan nemcsak a print glossy magazinpiacon nyitott elsőként 1997-ben, de az online térben is úttörőként indította el glossy website-ját 2007-ben. Ahogy a print kiadvány a legolvasottabb prémium havilappá vált a hazai médiapiacon, a Cosmopolitan.hu a leglátogatottabb női glossy oldal a versenytársak között: ezt bizonyítja, hogy 2020. első negyedévében 189.000 átlagos látogatószámot tudhat magáénak.

A Fun, Fearless, Female! a kezdetektől a Cosmopolitan márka nemzetközi szlogenje. A Cosmopolitan márka sajátossága, hogy elsőként áll a változások élére és bátorítja fiatal női olvasóit önmaguk megvalósítására. A magyar Cosmopolitan első nemzetközi glossy magazinként jelent meg Magyarországon a ’90-es évek végén. A magazin 10. születésnapján elsőként indította el glossy weboldalát a hazai közönség számára, 2020-ban pedig elsőként tér át kizárólag digitális platformra, és éri el huszonéves célcsoportját napi szinten szórakoztató, aktuális és kihagyhatatlan tartalmával.

” A jelenlegi lépésünk reagál a nemzetközi trendekre, hiszen az online felületen a hírfogyasztás mellett nőtt az igény a nagyobb terjedelmű, egyébként klasszikusan magazinos jellegű anyagokra. Büszkék vagyunk rá, hogy a magazin az elmúlt 12 évben egyedülállóan stabil online platformot épített ki és a megváltozott fogyasztói igények mellett is folyamatosan tudjuk biztosítani olvasóinknak a Cosmopolitan élményt ” – Lipták Tímea
magazin-üzletág igazgató, Central Médiacsoport

A Cosmopolitan mindig is innovátor volt a hazai piacon, legyen szó a print márka megjelenéséről, weboldal indításról, vagy akár BTL-aktivitásról. Elsőként rendezett divatbemutatót: a Cosmo Bikini Show 13 éven keresztül volt a divatélet legnépszerűbb rendezvénye. Először szervezett díjátadót, a „Te vagy a legjobb” gálát, vagy a rendkívül sikeres Cosmopolitan Blogger Dayst, mely szintén hagyományt teremtett Magyarországon. Meghonosította a hazai piacon a szépségtermékek versenyét is: a nagy sikerű Cosmo Beauty Awards pályázatot, amely a printből indulva egyre hangsúlyosabbá vált a digitális térben. A márka mindig is szerette felkelteni az olvasók és a hirdetők figyelmét, friss trendeket hozni a hazai média piacra.

” Mit jelent a gyakorlatban, hogy a Cosmopolitan márka az online térben él tovább? Az olvasóinkat naponta 25 új frissüléssel várjuk, tehát nemhogy kevesebb, hanem egy bővített tartalmat, és még komplexebb olvasói élményt szeretnénk kínálni a Cosmopolitan.hu-n. Külön öröm, hogy a print stáb tagjai közül sokan folytatják velünk a munkát digitálisan, hiszen a szerkesztőségben évek óta hittünk az integrált tartalomgyártásban. Továbbra is célunk, hogy a beauty szektor újdonságairól elsőként és glossy minőségben készítsünk anyagokat. A digitális tartalomgyártás fejlesztése mellett pedig a Cosmopolitan BTL aktivitásait további live-eseményekkel bővítjük majd a jövőben. ” – Sabján Johanna
főszerkesztő, Cosmopolitan



Címkék: