A húsmentesség világnapja alkalmából a Nosalty idén is figyelemfelkeltő kampányba kezd: a Húsbavágó! nevű kezdeményezés keretein belül egy egész héten át háttérbe szorulnak a húsos receptek az oldalon, alternatívaként pedig húspótló alapanyagokat és receptúrákat kínálnak a gasztroközösségnek, ezzel is figyelmeztetve, hogy a klímaváltozás létezik, a húsfogyasztás visszafogása pedig az egyik legkönnyebben megléphető döntés, amivel egyén szinten is tehetünk ellene.

Sokat gondolkodtunk, meglépjük-e, de végül az igen győzött. Biztos lesznek haragosaink, vagy akik nem értik, ellenzik, feleslegesnek tartják, de szerintünk a bolygónk vészesen csökkenő élelmiszerhiánya és a klímaváltozás napjaiban itt az idő a drasztikusabb lépésekre. Hiszünk benne, hogy amit főzünk (és ahogyan főzzük), egy hatalmas felelősség és edukációs vállalás részünkről, mellyel lépnünk kell a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Hering András

főszerkesztő

A Húsbavágó! kampány egy hetében számos cikkel, videóval és recepttel segítik a szemléletformálást, vagy csak azt, hogy megtapasztald, hogy a húsmentes ételek sokkal izgalmasabbak, mint azt gondolnád.

A kampány keretében egy receptverseny is útjára indult, ahol a legjobb húsmentes fogásokat keresik, a legjobb 3 receptet beküldő pedig értékes nyereményben részesül.Címkék: