Olvasói boldogságát vizsgálta az ELLE magazin nemzetközi kutatása

Negyvenöt ország olvasóit szólította meg a vezető női magazin boldogságra vonatkozó online kutatása. A felmérésben összesen 30.335 válaszadó vett részt. Az ELLE Happiness Index többek között olyan kérdésekre kereste a választ, mint hogy mennyire vagyunk megelégedve az életünkkel, mi a legfontosabb célkitűzésünk, hogyan látjuk a saját és országunk jövőjét, vagy éppen a nők közéletben betöltött szerepét. A magyarországi eredményekről a lap szeptember 6-án megjelenő számában olvasható részletes elemzés.

A sztereotípiákkal ellentétben meglepő eredményekkel zárult az ELLE magazin magyar nők boldogságát vizsgáló felmérése. A 2016 novemberében, több mint ezer résztvevővel készült boldogságindex szerint 75%- uk alapvetően jól érzi magát a bőrében – ezzel kevéssel a nemzetközi átlag fölé is emelkedünk. Az életükkel a kanadai, ausztrál és lengyel nők a legelégedettebbek.

A harmincöt kérdésre adott válaszokból kiderül, hogy a globális eredményekhez hasonlóan a fontossági listán a család áll az első helyen, és a harmónia forrását is elsősorban a családi életben és a párkapcsolatban látjuk. Ennek ellenére csak az érintett nők 49%-a elégedett a szexuális életével, a kitöltők negyede pedig egyáltalán nem él nemi életet. Bár tudják, hogy a pénz nem tesz boldoggá, a legtöbben (44%) mégis az anyagiakat jelölték meg fő hiányként. A magyar olvasókat leginkább az egészségügy és a politikai helyzet aggasztja.

A nagyrészt harmincöt év alatti korosztályba tartozó és felsőfokú végzettséggel rendelkező kitöltők úgy érzik, a karrier terén nehezedik rájuk a legnagyobb nyomás: a környezetük elsősorban szakmai elvárásokat támaszt velük szemben. A már gyermekkel rendelkezőknek pedig a „tökéletes anya” szerepének kell megfelelniük. A munka és a magánélet egyensúlyát leginkább a skandináv országok lakói tudják fenntartani, de Magyarország sem áll rossz helyen a ranglétrán: a dolgozó nők 35%-a könnyen, 54%- a pedig kis energiabefektetéssel balanszírozik a munkahely és az otthon között.

Érdekes ellentmondás, hogy míg a magyar nők többsége bizakodó a saját, egyéni jövőjét illetően, az ország fejlődését csak 38%-uk tekinti reális lehetőségnek. Nem derűlátóak az állam és nőnemű állampolgárai viszonyát tekintve sem: 63% úgy gondolja, az állam nem támogatja eléggé a gyermekes nőket, az olvasók fele pedig úgy érzi, nőként kevesebb esélye van az érvényesülésre, mint férfitársainak. A válaszolók szintén felét érte már nemi diszkrimináció a munkahelyén, a kisgyermekes munkavállalók 38%-a pedig családi állapota miatt szenvedett hátrányt. A kutatás résztvevőinek 88%-a kevesli a női döntéshozók számát a gazdasági és politikai életben.

A nemzetközi felmérés magyarországi eredményeit az ELLE magazin szeptember 6-án megjelenő, októberi lapszámában Dr. Tóth Olga szociológus elemzi.

microsoft office specialist word 2013 microsoft. exam 410: installing and configuring windows server 2012 microsoft. microsoft office specialist excel 2013 microsoft. 200-125 ccna cost guaranteed oracle training – you will pass your next oracle certification exam plus 1800+ others using actualtests unlimited lifetime access package.70-346 practice test thank you for participating in the mcp t-shirt giveaway! more great offers on mcp certification. ex200 exam dump pass your ccna routing and switching certification exams fast. … all ccna routing and switching dumps and ccna routing and switching training 300-206 senss book we provide our customers with the most accurate study material about the exam and the guarantee of pass.98-365 study guide save on a practice test or learning lab when you purchase it with your exam registration. pearson vue now offers cisco icnd1, icnd2 and ccna exams paired with one of these prep options at a discount to help give you the edge you need to get ready for your cisco exams.Címkék: