Nemzetközi CSR projektjével iparági összefogást kezdeményez a Central Médiacsoport

Iparági összefogást kezdeményez a Central Médiacsoport a Magyar Lapkiadók Egyesülete támogatásával. A médiavállalat szeretné az orosz-ukrán háborús konfliktus kapcsán a független és hiteles tájékoztatást nyújtó Independent Regional Press Publishers of Ukraine-re irányítani a hazai tartalomszolgáltatók és lapkiadók figyelmét. A nemzetközi CSR projekt első lépéseként a Central pénzadománnyal segítette a szervezetet, és erre buzdítja a hazai iparág többi szereplőjét is.

A független sajtó támogatása és a hiteles tájékoztatás lehetővé tétele kiemelt fontosságú alapelv a Central Médicsoportnál. Éppen ezért döntött úgy a vállalat, hogy az orosz-ukrán háborús konfliktusban – a civil rászorulók támogatása mellett – az ukrán független sajtó munkáját is segíti. A kiadócsoport ennek érdekében, a Magyar Lapkiadók Egyesülete támogatásával olyan felhívást tett közzé, amelyben a hazai iparág többi szereplőjét is arra kéri, hogy ha tehetik, ők is támogassák az Independent Regional Press Publishers of Ukraine elnevezésű szervezetet.

„Az orosz-ukrán háborús konfliktusban nemcsak emberéletek százezrei, hanem a helyi független sajtó léte is komoly veszélynek van kitéve. A hiteles tájékoztatás szellemét alapvető értékeinek tekintő kiadóként úgy érezzük, kötelességünk az ukrán független sajtó munkáját is segíteni, ezért juttattuk el pénzadományunkat az Independent Regional Press Publishers of Ukraine elnevezésű szervezetnek, és a Magyar Lapkiadók Egyesületéhez eljuttatott felhívásunkban erre buzdítjuk a hazai tartalomszolgáltatókat, illetve lapkiadókat is”

Vági Róbert

vezérigazgató-helyettes, Central Médiacsoport

Az Independent Regional Press Publishers of Ukraine szervezet újságírói jelenleg is testközelből élik át a háború borzalmait, miközben azon dolgoznak, hogy hitelesen tájékoztassák nemzetüket és az egész világot az ukrajnai történésekről, a független sajtó erősítésére így most nagyobb szükség van, mint valaha.

Az egyesület vezetője, Oksana Brovko megrázó tartalmú angol nyelvű videós üzenete az alábbiakban tekinthető meg.

A szervezet elérhetősége:

Oksana Brovko
Association of Independent Regional Publishers
CEO
www.airpu.org
Tel: +380676177742
brovko.oksana@gmail.com



Címkék: