Bővül a Central Kiadói Csoport portfóliója: a Central Könyvek és az Animus Könyvek mellett új, gyerekkönyvkiadói szegmens építésén dolgozik. Az új ágazat főszerkesztői feladataival a gyerekkönyvek terén nagy rutinnal rendelkező, a kiadói szakmában jól ismert Balázs Eszter Annát bízták meg, aki augusztus 1-jétől látja el ezt a munkakört.

A Central Kiadói Csoport a hazai könyvpiac meghatározó szereplői közé tartozik. Egyik brandje az Animus, amelynek égisze alatt olyan világhírű szerzők könyvei jelennek meg, mint J. K. Rowling, Jo Nesbø vagy a népszerű izraeli történész, Yuval Noah Harari. Másik brandje, a Central Könyvek népszerű női regényeket, gasztro- és ismeretterjesztő kiadványokat takar, valamint Berg Judit, Gryllus Vilmos, Tóth Krisztina és a Nők Lapja magazin állandó szerzőinek – Schäffer Erzsébet, V. Kulcsár Ildikó, Vass Virág – műveit.

A kiadói csoport vezetőségének célkitűzése, hogy egy újabb kiadói lábat építsen ki, és ebben számítanak Balázs Eszter szakmai hozzáértésére. A szakember főszerkesztősége idején a Kolibri Kiadó az ország egyik legnagyobb gyerekkönykiadójává nőtte ki magát, így nem kérdés, hogy Eszter megbízása fontos stratégiai pont a Central Kiadói Csoport tervei között.

Eszter tíz éve a gyerekkönyvkiadás egyik meghatározó alakja. Augusztus 1-jétől kiadónk gyerekkönyves főszerkesztőjeként fontos szerepe lesz új terveink megvalósításában. A meglévő két erős brandünk mellett tervezzük egy gyerekkönyvkiadó felépítését, amely ugyanolyan meghatározó lehet a könyvpiacon, mint az Animus és a Central Könyvek.

dr. Szemere Gabriella

Central Kiadói Csoport ügyvezető igazgató

A célom egy friss szemléletű és magas színvonalú, minden korosztályt és műfajt lefedő gyerekkönyvkiadó felépítése azokon a fantasztikus alapokon, amelyekkel a Central Kiadói Csoport már eleve rendelkezik.

Balázs Eszter

Gyerekkönyvkiadói ágazat főszerkesztő



Címkék: