Emlékezetes pillanatok a 18. szülinapját ünneplő Story Gáláról

Végre beköszöntött a hangulatos estélyek és partik időszaka. Február 11-én, a Story Ötcsillag- és Értékdíj-átadó Gálán ismét találkozik egymással a hazai társasági élet krémje. A báli szezon kiemelkedő sztáreseményének története egészen 1999-ig nyúlik vissza. A 18. évforduló apropóján Varga Iza, Csonka András és Erős Antónia felidézték a hosszú évek alatt összegyűjtött emlékeiket.

A Story magazin idén is nagyszabású gálán díjazza az olvasók kedvenc művészeit és médiaszemélyiségeit. A szakmai kuratórium – amelynek tagjai Kovács Ági, Miklósa Erika, Pataki Ági, Cserhalmi György és Rózsa György – pedig az Érték-díjazottak személyéről dönt.

A Barátok közt színésznőjét, Varga Izát két alkalommal is kitüntették: 2004-ben az év színésznőjének választották, tavaly pedig a „Story kedvence” elismerést vehette át.

Mindig nagyon jó érzés a közönség elismerése. A gálák természetesen nemcsak ezek miatt jelentenek maradandó élményt. Hagyomány, hogy mi, Barátok köztös lányok együtt készülünk az estére. Jó másfél hónappal az esemény előtt megtárgyaljuk, hogy ki milyen ruhát visel majd, aznap pedig együtt öltözködünk, ugyanaz a fodrász és sminkes foglalkozik velük. Hihetetlen, hogy eltelt tizennyolc év, de még mindig együtt érkezünk és egy asztalnál ülünk. Az említett közösségi élmény mellett a legjobban azokat a pillanatokat várom, amikor azokkal az emberekkel találkozom, akikkel nem hoz össze a sors nap mint nap. Néhány számomra kedves vendéggel „bérletünk” van már egymáshoz, például biztos, hogy Csisztu Zsuzsával idén is leülünk egy jót beszélgetni” – mondta a népszerű napi sorozat Balogh Nórája.

Csonka András a kezdetek óta a rendezvény vendége, csak kivételes esetekben kellett kihagynia a gálát.

Úgy emlékszem, hogy majdnem az összes eddigi eseményen ott voltam. A Story Gála azon ritka alkalmak egyike, amikor a színház és a média világából a legtöbb kollégával találkozhat az ember. Ez volt az első olyan rendezvény, amely összehozta a hazai kulturális és társasági élet legkiemelkedőbb képviselőit egymással. Mindig megadták a módját az ünneplésnek, a jelenlegi helyszín, a Corinthia Grand Hotel pedig abszolút alkalmas is erre. Imádok táncolni, így nem csoda, hogy minden alkalommal táncra perdülök. A legemlékezetesebb pillanatom talán az volt, amikor 2006-ban Keleti Andival megnyertük a Szombat esti láz második évadát, és az est résztvevői előtt is be kellett bizonyítanunk, hogy nem volt érdemtelen a győzelmünk” – emlékezett vissza a színész-műsorvezető.

Erős Antónia többször volt már az est háziasszonya, tavaly Till Attila partnereként vezette a díjátadót.

Először dolgoztunk így együtt, úgyhogy izgalmas kihívást jelentett a közös munka.  Nagyon jól működött a párosunk, Tilla egy roppant vidám és jó humorú karakter, ha az ember feldobja a labdát, akkor ő biztosan leüti. Az egyik legemlékezetesebb gálaélményem talán az volt, amikor várandósan vezettem a díjkiosztót, de még a legszemfülesebb újságírók sem vették észre, hogy nem „egyedül” állok a színpadon. A másik pedig a kezdetekhez kötődik, amikor engem is csillaggal jutalmaztak a magazin olvasói. Minden, a média munkáját elismerő díjat fontos kezdeményezésnek tartok, az Ötcsillag-díj esetében pedig külön pozitívum, hogy a publikum véleménye a döntő” – nyilatkozta az RTL Klub híradósa, aki az idei Story Gálán vendégként lesz jelen.Címkék: