A Színes RTV a legnagyobb példányszámú és legolvasottabb műsorlap a piacon. Hétről-hétre, több mint 340 ezren olvassák a műsorkínálatát és magazinos tartalmait, mindezzel 2 129 ezer kontaktust generálva.

A megújítást fókuszcsoportos kutatás előzte meg, amelyből egyértelműen kirajzolódott, hogy a Színes RTV kiemelkedik a versenytársai és az internetes oldalakkal szemben is. A rendkívül praktikus szempontok szerint szerkesztett magazin részletes műsor és csatornakínálatot nyújt, 85 tévécsatorna programját tartalmazza, több mint 300 műsorajánlóval.

Olvasói körében, vezető pozíciót és magas értéket tölt be, véleményük szerint nehéz lenne helyettesíteni más lappal vagy internetes oldallal. A lap használata egyfajta hagyománnyal rendelkezik a családokban, szülőktől „örökölt szokás”, és ahogy a régi generációknak, úgy a mostaniaknak is a tévés programokról való tájékozódás legkényelmesebb eszköze. A megkérdezettek arról is beszámoltak, hogy már az első kézhezvételkor átolvassák a teljes magazint, mert az érdekes műsorokat szeretik előre megjelölni.

A megújulás célja-oka, hogy a változó olvasói igénykehez, igazítsuk a lapot. Megpróbáltuk az olvasók által kedvelt rendet még általánosabbá tenni.

Hámori Iván

Színes RTV főszerkesztő

A részletes műsor és csatornakínálatát mi sem jellemezhetné jobban, hogy több mint 300 műsorajánló jelenik meg benne. Arra törekedtünk, hogy praktikus, átlátható és logikus szerkezettel rendelkezzen a lap. Az olvasók a műsorokról való tájékozódás legkényelmesebb eszközének tekintik, sőt egyfajta hagyománnyal is rendelkezik a családokban, szülőktől „örökölt szokás.” A Színes RTV olvasói nagyon szeretik megvásárolni a lapot, ez is a része a heti rutinjuknak, programot biztosít számukra.

A megújítás eredményeképpen modernizálódik a logó és a címlap, a belső tartalom pedig igyekszik még áttekinthetőbbé, színesebbé válni, ezáltal is tökéletesebbé téve a Színes RTV alapfeladatát, a hasznosságot.Címkék: