KÖNYVKIADÁS

A Central Médiacsoport könyvkiadási üzletága 2003-ban jött létre. Könyveinkkel immár öt alkalommal nyertük el a könyvszakma legrangosabb díját, a Szép Magyar Könyv elismerést.

2016-ban a Central Médiacsoport megvásárolta az egyik legismertebb magyar kiadót, az Animust, majd Central Kiadói Csoport néven 2018-ban önálló céggé alakult. Jelenleg – közel 800 piacon lévő címmel – a hazai könyvszakma egyik meghatározó kiadója vagyunk.

Gyermekkönyveink 2022-től a Lampion Könyvek márkanév alatt jelennek meg. Sok kiválóság mellett olyan ismert magyar szerzők könyveit, meséit adjuk ki, mint Berg Judit, Gryllus Vilmos, Bajzáth Mária, Tittel Kinga, Schmal Róza, M. Kácsor Zoltán, Szűcs Ádám vagy Tóth Krisztina, továbbá a világ egyik legnagyobb angol gyermekkönyvkiadója, az Usborne Publishing kiadványait jelentetjük meg magyarul, elsősorban a 2–10 éves korosztály számára.

 

Kiadónk gondozza a Harry Potter-sorozatot, amelynek első öt kötetét már illusztrált formában is forgathatják a rajongók. A sorozat magyar megjelenésének 20. évfordulójára, 2019-ben elindítottuk a könyvek házak szerinti kiadását, a rajongók és a gyűjtők legnagyobb örömére.

Az Animus Könyvek népszerű Skandináv krimik-sorozatában Jo Nesbø, Camilla Läckberg, Jussi Adler-Olsen, valamint további népszerű skandináv írók regényeit ismertetjük meg a hazai olvasóközönséggel.

 

Az Animus Könyvek márkanév alatt jelennek meg történelmi tárgyú kiadványaink – Yuval Noah Harari, Hahner Péter művei –, valamint Az ember, akit Ovénak hívnak sikerszerzője, Fredrik Backman könyvei is.

 

A Central Könyvek brandnév alatt mi adjuk ki a Nők Lapja ismert szerzőinek írásait: Schäffer Erzsébet, V. Kulcsár Ildikó, illetve a bestselleríró Vass Virág regényeit is. Szórakoztató női irodalomban olyan bestsellerszerzőket tudhatunk íróink körében, mint Anne Jacobs, Bonnie Garmus vagy Virginie Grimaldi.

Ismeretterjesztő köteteink hatékony segítséget nyújtanak többek között a kismamáknak, a szülőknek és az egészséges életmód követőinek, hiszen az adott terület legkiválóbb magyar szakértői – Vekerdy Tamás, Kriston Andrea vagy a 160 grammos szénhidrátdiéta szerzője, Vrábel Krisztina – látják el őket tanácsokkal. Újjáéledő népszerű pszichológia vonalunk jeles képviselője az itthon is kedvelt Idiótákkal körülvéve című könyv, a zsáner további kötetei ugyancsak nagy népszerűségnek örvendenek.

Könyveink kaphatók minden nagyobb könyvesboltban, online könyváruházban, továbbá megrendelhetők a www.animuscentral.hu weboldalon.

Kéziratbefogadás:

Kizárólag teljes terjedelmében megírt és a kezirat@ckcs.hu e-mail-címre elküldött, maximum két oldalas szinopszissal ellátott kéziratokat fogadunk. A szerkesztőség csak a pozitív elbírálásban részesült művek esetében küld értesítést a szerzőnek. A kéziratok nagy száma miatt az elbírálás hosszabb időt vehet igénybe, ezért türelmüket és megértésüket kérjük.