„Mi így várjuk a mikulást” címmel indított fotópályázatot a Startlap.hu, melyre óvodai csoportok jelentkezhetnek. A sikeres nevezéshez mindössze annyit kell tenniük, hogy lefotózzák a csoportszobájuk ünnepi dekorációját. Minél ötletesebb a dizájn, annál nagyobb az esély a győzelemre!

A beérkezett pályaműveket egy 3 tagú zsűri előszűri, majd kiválasztja azt a 10 legszebb, legizgalmasabb dekorációt bemutató fotót, amely a döntőbe kerül.

A zsűri tagjai:

  • Bajzáth Mária neveléstudományi bölcsész, tanító, tanár, mese-és erdőpedagógus, a Népmesekincstár Mesepedagógia Műhely szakmai vezetője, a Népmesekincstár mesepedagógia program kidolgozója, a Népmesekincstár könyvsorozat szerkesztője-szerzője
  • Kánya Andrea, a Startlap főszerkesztője
  • Szert-Szabó Dorottya (Fehérlólánya) animációs tervezőművész, illusztrátor

A 10 shortlistes képre a Startlap olvasói adhatják le voksaikat, a TOP3 legtöbb szavazatot kapott óvodai csoport pedig értékes nyereményben részesül. 

A nevezési időszak 2023. november 13-tól december 7-ig tart. A 10 shortlistes képre decmber 11-től 18-áig lehet majd szavazni a Startlap.hu-n, az eredményhirdetésre pedig december 18-án kerül sor.