A Nők Lapja májusban gyakornoki programot hirdetett: pályakezdő tehetségeket vagy akár többéves szakmai gyakorlattal rendelkező kollégákat keresett a szerkesztőség, online és print újságíró, kreatív vizuális, videós és social media területekre.

A pályázat sikerét mutatja, hogy több, mint kétszázan jelentkeztek a hirdetésre. A felhívás széles körben váltott ki érdeklődést: pályázók között volt 18 éves érettségi előtt álló, több éve a médiában dolgozó, de nyugdíjas újrakezdő és határon túl élő is.

Az anonim pályaműveket a Nők Lapja szerkesztőségének 6 szakértője bírálta el. A kiválasztás komoly kihívás elé állította a zsűri, hiszen szakmailag nagyon erős pályázatok érkeztek.

A Nők Lapja stábja végül három újságíró, egy social média szerkesztő, valamint egy videós tartalomgyártásra fókuszáló gyakornokot választott ki: Rajna Nóra (social), Németh Ványi Klári (újságíró), Benedek Csanád (újságíró), Horváth Sára (újságíró), Sőr Bence (video), akiknek munkáival rendszeresen találkozhatnak az olvasók a közeljövőben a Nők Lapja és a nőklapja.hu felületein.

 



Címkék: