Ösztöndíjprogramot indít a Central Médiacsoport

Central Digitális Akadémia néven egy képzéssel egybekötött gyakornoki programot indít a Central Médiacsoport. A kiadóvállalat számára a hiteles és független tájékoztatás mellett nagyon fontos az utánpótlásnevelés, a fiatalok képzése és a tudásmegosztás is.

A Central Médiacsoport már a Nők Lapja és a 24.hu szerkesztőségében is elindította gyakornoki programját, utóbbi platform újságíró gárdáját már két, a programban részt vett gyakornok is erősíti. A Nők Lapjánál 5 jelentkező jelenleg is a gyakornoki program keretei között vállal részt a szerkesztőségi munkából.

Most a Central Digitális Akadémia indulásával egy következő szintre emelnék a programot. A projekt elsődlegesen – a gyakornoki programmal ellentétben – nemcsak az újságírói pálya iránt érdeklődőket várja, hanem olyan elméleti és gyakorlati tudást szeretnének átadni, melyet kamatoztatva médiavállalati backoffice pozícióban is el tudnak helyezkedni a tanulók. A tartalomgyártás, a digitális marketing és médiatudomány iránt nyitott jelentkezőket várnak.

Az elmúlt két és fél évben a megváltozott körülményekhez történő alkalmazkodáson volt a hangsúlyt valamennyiünk életében, de a már kialakult új normális keretében vissza kell találnunk azokhoz az értékes működési területekhez, amelyek által a sajtószakma gyakorlásához szükséges tudás megőrizhető, és az érdeklődő fiataloknak átadható. Hisszük, hogy felelősségünk van ebben, és alapvető fontosságú megosztanunk azt a szemléletet és a nálunk felhalmozott tudást, amiben a sajtószínvonal megmaradásának lehetőségét látjuk.

Dr. Jurida Petra

Emberierőforrás-igazgató

A Central Digitális Akadémia keretében az online térben szükséges ismeretek széleskörű és gyakorlatorientált átadását tűzték ki célul, hiszen digitális vetület nélkül ma már nincs médiatermék. 

A Central határozottan és célzottan nyit azon ifjabb generációk irányába, akiktől mi is nagyon sokat tanulhatunk az újfajta médiatartalom-fogyasztásról, és velük együtt tehetünk próbát a média szakmai hagyományait is őrző, de szükségszerű és folyamatos újradefiniálására.

Dr. Jurida Petra

Emberierőforrás-igazgató

Az ösztöndíjasok 4 hónapig, heti 16 órában tanulhatnak és dolgozhatnak a Central Médiacsoport csapatában. A program végén a kiemelten tehetséges gyakornokok munkalehetőséget is kapnak a médiavállalatnál.

 

A jelentkezés részleteiről bővebb tájékoztatás az alábbi oldalon elérhető:

https://karrier.centralmediacsoport.hu/jobs/Central-Digitalis-Akademia-gyakornoki-program



Címkék: