A HáziPatika.com pályázatán díjazták az Év magánrendelőit

A legnagyobb hazai életmódportál fontosnak tartja a magánegészségügy legkiválóbb szereplőinek elismerését, ezért idén már negyedik alkalommal hirdette meg az Év magánrendelője pályázatot. A több mint ezer jelentkező közül a szakmai zsűri és az olvasók döntése alapján díjazták az arra érdemeseket.

A program célja, hogy segítsen eligazodni a magánegészségügyi rendelők és diagnosztikai központok között, releváns információt nyújtva a páciensek számára a választáshoz. A felhívásra az ország minden pontjáról több mint 1000 induló – magánintézmény, illetve orvos – nevezett, a jelöltekre szavazni május 31-én éjfélig lehetett.

A díjakról idén öttagú szakmai zsűri döntött, amelynek tagja volt Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője, Prof. Kaló Zoltán, az ELTE Egészség-gazdaságtani Kutatóközpontjának vezetője, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója, Zöldi Péter közgazdász, a Weborvos.hu ügyvezetője, illetve Dr. Pataki Vera orvos, egészségügyi szakember.

Az elbírálás során a zsűri több szempontot figyelembe véve hozta meg döntését. Megvizsgálta a magánklinikák, illetve az ott dolgozók szakmai hátterét, illetve az orvosok tudományos minősítéseit, szakmai publikációit és tudományos munkásságát. Kiemelt szempont volt a vizsgált praxis marketing- és PR-tevékenysége, hiszen a betegnek sem mindegy, hogy milyen könnyen tudja felvenni a kapcsolatot az orvosokkal, illetve mennyi információt gyűjthet a klinika honlapjáról. A szakmai zsűri mellett a páciensek és a laikus közönség is megválaszthatta a neki legszimpatikusabb magánintézményt és orvost.

A díjazottak

A díjakat június 9-én vehették át a Magyar Tudományos Akadémia épületében azon orvosok és magánintézmények képviselői, akik a legtöbb szavazatot gyűjtötték be a közönségtől és a zsűritől.

Az egyszemélyes praxis szakmai díját idén Dr. Szabó Istvánnak ítélték oda, míg az egyszemélyes praxis közönségdíját Dr. Bánfalvy Péter érdemelte ki. A csoportpraxis szakmai díjának nyertese idén az Endo-kapszula Magánorvosi Centrum lett, a kategória közönségdíját pedig a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő nyerte meg. Az egynapos és fekvőbeteg ellátást végző intézmények kategóriájában a szakmai díjat a Főnix Medical Center vehette át, míg a közönségtől a legtöbb szavazatot a Duna Medical Center kapta. A Diagnosztika kategória közönségdíjasa 2017-ben a Synlab lett. A zsűri és a közönség szavazatai alapján az Év magánrendelője pályázat fődíja a Budai Egészségközpontot illeti. Az intézmény egymást követő második alkalommal érdemelte ki a HáziPatika.com pályázatának első helyét.



Címkék: