Nyomtatott formában az online hírportál emlékezetes tartalmai

Vaskos és időtálló cikkválogatást adott közre egy elegáns bookazine formájában a 24.hu. A Riporter címmel megjelent, látványosan illusztrált kiadványban olyan riportok, beszélgetések és fényképes beszámolók kaptak helyet, amelyek évek múltán is mesélnek majd napjaink Magyarországáról, és életünk időtálló lenyomatai lesznek.

Mindig unikális jellegű, ha egy online hírportál saját magazint dob piacra, ám a 24.hu bookazine-ja, a Riporter nemcsak ezért érdemel kitüntetett figyelmet. A 144 oldalas kiadványban többek között a Velencei-tó és a kisoroszi szigetcsúcs sorsáról, egy expüspök által felkarolt nógrádi faluról és a kórházi covid-osztályok csata utáni képéről is olvashatunk riportot.

„Tökéletesen elvarázsol a digitális újságkészítés azonnalisága, pillanatkészsége, alkalmazkodóképessége, az adatgazdagság, amelynek köszönhetően jobban érthetjük olvasóinkat. De közben persze azért tökéletesen elvarázsol a printlapok léte, a papír illata, hogy képes egy adott ponton összegző tudást adni úgy, hogy az olvasónak kontextust is kínál. Azaz legvégülis van képessége arra, hogy megállítsa az időt. Márpedig a 24.hu című újságnak is megannyi olyan tartalma van, amely nem a pillanatnak, hanem az örökkévalóságnak szól. Mert elbeszéli, milyen hely volt Magyarország és a világ 2021-ben. Nekünk már az az újság, amit írunk, s bármelyik eszközön, bármikor hozzáférhető. De pontosan tudjuk, honnan jövünk: onnan, ahol újság az volt, amit kinyomtattak. Amit ugyanazok készítettek, mint a mai lapokat. Ugyanazok írják ma is azokat a sokáig emlegetett cikkeket, ugyanazok készítik azokat a sokáig emlegetett képeket: a riporterek.”

Pető Péter

24.hu főszerkesztő

A bookazine-ban helyet kaptak érdekes beszélgetések is, például a tavalyi év irodalmi Nobel-díjasával, bencés szerzetesekkel és egy rabbiként, illetve olimpikonként is bemutatkozni képes kukással, de olvashatunk interjút Gulyás Márton politikai aktivistával és műsorvezetővel, Hadházi László humoristával, valamint Herendi Gábor filmrendezővel.Címkék: