Idén 20 éves a National Geographic Magyarország

A National Geographic olvasói már megszokhatták, hogy saját ötleteken alapuló, hazai fotósokkal és újságírokkal készített anyagaival a lap egyre-másra nyeri a legrangosabb szakmai díjakat. Az idén huszadik jubileumát ünneplő szerkesztőség újabban több nagyszabású, különleges és izgalmas projekteken dolgozik.

Bár a részletek még titkosak, annyi biztos, hogy Palatitz Péter ornitológus vezetésével, Stiller Ákos NatGeo-ösztöndíjas fotós részvételével szenzációt ígérő kékvércse-expedíció kutat éppen Angola rengetegében; a National Geograpic Magyarország bőséges képanyaggal, nagycikkben számol majd be a világraszóló kalandokról és eredményekről.

Olvasói kedvéért „Össznépi szaurusz parédé; keltsd életre saját dinódat!” címmel pályázatot is hirdetett a magazin, amelyre ezres nagyságrendben özönlöttek a szauruszok. A szakmai és szerkesztőségi zsűri alig győzte értékelni a rengeteg ötletes rajzot, festményt, agyag- és gyurmaszobrot, pincekulcsokból kirakott, horgolt és animált őslényt; végül plusz kategóriát és nyereményeket csatolt a kiírtakhoz, dinoszaurusz-kutatókkal közös egész hetes ásatással, valódi kövülettel, 3D-nyomtatott koponyával díjazza méltóképpen a nyertes szauruszokat és alkotóikat. Az eredményekről további információk az alábbi linken.

Saját, eddig soha nem próbált koncepcióval, „Spéci túrakalandok” munkacímmel új különszámot is készít a National Geographic Magyarország szerkesztősége. Ennek célja a téma jeles művelőivel, igazi szakértőivel karöltve összegyűjteni és bemutatni a túrázás, természetjárás kevéssé ismert, de annál izgalmasabb, valóban „spéci” válfajait – azokat a titkokat, fortélyokat, tudnivalókat, amelyekről eddig még aligha olvashattak az érdeklődők.

A jeles évforduló alkalmából idén ősszel a Magyar Nemzeti Múzeum termeiben, a szeptember végén nyíló, évről évre 40-50 ezer látogatót vonzó World Press Photo tárlat társkiállítójaként a National Geographic Magyarország magazin szerkesztősége látványos keretek között, meghívott előadók közreműködésével vonultatja majd fel a lap 20 évének legsikeresebb anyagait, legjobb képeit, legizgalmasabb alkotóit és alanyait, valamint legérdekesebb relikviáit.



Címkék: