Idiótákkal körülvéve – Hogyan értsük meg azokat, akiket lehetetlen megérteni? – erről tart május 12-én este előadást Thomas Erikson a Margó Irodalmi Fesztiválon. A sztárszerző mellett a Central Kiadói Csoport több szerzőjével is testközelből találkozhatnak az olvasók.

Thomas Erikson kommunikációs szakértő, nemzetközi hírű előadó és író. Az elmúlt húsz évben tréningjei során több mint ötezer ügyfelet segített hozzá, hogy még jobb, önmagát ismerő vezető legyen. Előadásaival rendszeresen járja Európát, ügyfelei közé olyan nagyvállalatok tartoznak, mint a Coca-Cola, a Microsoft, a Volvo vagy az IKEA. Első könyve, az Idiótákkal körülvéve megjelenése óta megtalálható a sikerlistákon. Több mint 3 millió példányban kelt el világszerte, és 42 nyelvre fordították le.

„Szeretnéd jobban megérteni a körülötted élő embereket? A kulcs az önismeret. Ha ismered önmagad, megérted, miért viselkednek az emberek úgy, ahogyan viselkednek” – mondta el a szerző, aki az Idiótákkal körülvéve című bestsellere kapcsán először tart előadást a magyar közönségnek. Az eseményre május 12-én, pénteken este 8 órakor kerül sor a Margó keretében, a fesztivál egyes számú kisszínpadán, a Kristályteremben.

Minden ember valamilyen színű: élnek köztünk impulzív, beszédes sárgák, akik általában a társaság középpontjai, rendmániás, analitikus kékek, akinél még a törölközők is derékszögben állnak. Vannak célorientált, öntudatos vörösök, mint a vezetők többsége, és vannak a türelmes, csapatjátékos zöldek, ilyen volt maga Jézus Krisztus is. A szerző előadásán is felteszi a kérdés: „érezted már úgy, mintha mindenki szembejönne? Vannak olyan ismerőseid, akik akkor sem értik meg mit akarsz mondani, ha már hangosan beszélsz velük?” A mindennapos konfliktusok egyik leggyakoribb oka a rossz kommunikáció, erre ad megoldást Thomas Erikson.

A Margó keretében a Erikson mellett a Central Kiadói Csoport több szerzője is várja az olvasókat. Herner Dorka Lélekmódváltás című könyvének bemutatója apropóján az írónővel Al Ghaoui Hesna beszélget május 13-án délután. Szintén ezen a napon két irodalmi sétán is részt vehetnek az érdeklődők a Margit-szigeten. Szűcs Ádám, A játék neve Budapest szerzője rendhagyó szigetvezetése nem történelmi tények és megtörtént események köré épít. Az író eszközként használja a szigeten található tárgyakat, növényeket, épületeket, hogy a résztvevőkkel együtt alkosson meg egy fikciós történetet – romantikus drámát, krimit, sci-fit. Bajzáth Marcsi 75 perces, 4 éves kortól kényelmesen teljesíthető családi mese-és élménysétája alatt, a Margit-sziget növényeiről, madarairól, bogarairól, állatairól szólnak a mesék, mondókák, találós kérdések, az Erdők-mezők népmeséiből.



Címkék: